Ποιός φταίει για την κατάντια αυτού του τόπου ;

Καταφέραμε σαν λαός και κράτος να χρεωκοπησουμε οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και Φοβάμαι και εθνικά.

Σαν χώρα ποτέ δεν είχαμε οικονομική ευρωστία ή πολιτικη συναίνεση. Είχαμε όμως κοινωνική συνοχή και εθνική συνείδηση, και τώρα διακυβέβονται και αυτά τα ιδανικά κάτω από την πίεση της πτωχευσης και της ουσιαστικής υποδούλωσης μας στα ξένα κεφάλαια και συμφέροντα.

Σε ένα χρόνο μεσα βρεθήκαμε στο καναβατσο και οδηγηθήκαμε στη λύση του ΔΝΤ και του επαισχυντου Μνημονιου που καταργεί εν μια νυκτί δικαιώματα των πολιτών, των μισθωτών, των συνταξιούχων κλπ και συμπιέζει αφόρητα τον οικονομικό βίο των χαμηλών εισοδημάτων..

Καθημερινά επιχειρήσεις και επαγγελματίες βάζουν λουκέτο, χιλιάδες άνεργοι όλων των ηλικιών δημιουργούνται, αμέτρητες οικογένειες ασφυκτιούν και χάνουν την πίστη τους στο αύριο..

Απέναντι στις εύλογες αντιδράσεις του κόσμου στα  παράλογα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, αντιπαρατιθεται από τα ΜΜΕ η αναγκαιότητα των μέτρων, ο δήθεν μονόδρομος, ο φόβος της παύσης πληρωμών του κράτους. 

Είμαστε η χώρα όπου τόσες δεκαετίες δεν κατάφερε να δημιουργήσει πρωτογενή παραγωγή και κατασκευή, που κατέστρεψε την γεωργια, που σνομπαρησε τον τουρίστα, που ζούσε με τα λεφτά της ΕΟΚ, που δανειζοταν για να ξεχρεώνει τους εργολάβους, που 1 στους 3 ειναι υπάλληλος του δημοσίου και πόσες ακόμα αλήθειες που δεν μας τιμούν σαν λαό.

Συνεπώς ποτέ δεν υπηρξαμε χώρα ανάπτυξης ή οικονομικής σταθερότητας παρα το όσα μας παραμυθιαζε η κυβέρνηση Σημιτη προ ετων με την καταστροφική και επιπόλαιη είσοδο μας στην ευρωζώνη, την ανελεγκτη άνοδο και κλοπή του χρηματιστηρίου ή τα υπερτιμημενα δημόσια εργα με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγωνες που βουλιαξαν διαπαντός την εθνική μας οικονομία.  
Πάντα ήμασταν χώρα που επιβίωνε με δανεικά χωρίς προγράμμα ανάπτυξης και με διάθεση επίδειξης επίπλαστου και εικονικού πλουτισμού !

Πού πηγαίναν όμως τόσα τρις δραχμών και δις ευρώ που έχει η χώρα μας εισπράξει από τους καλοθελητές δανειστές της τόσα χρόνια με αντάλλαγμα την υποθήκη του μέλλοντος μας ;

Ας κοιτάξει κάποιος τις βίλες στη Μύκονο και την Αράχωβα, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα γεμάτα πολιτιστικά κέντρα της παραλιακής, τις εταιρείες μαϊμού και τις επιδοτήσεις, τους παχυλους μισθούς και τις συντάξεις 40ρηδων στους δημόσιος φορείς, και ας ψαξει τους λογαριασμούς κάποιων συμβούλων πολιτικών και εθνικών προμηθευτών..

Δεν ξέρω αν μαζι τα φάγανε κάποιοι με κάποιους παρέα, αλλά σίγουρα εμεις ξέρουμε ότι δεν φάγαμε ούτε δραχμή  αλλά τα χρωστάμε κιόλας και εμεις και οι επόμενες γενιές δυστυχώς. 

Και ο κόσμος ξέρει ποιοί πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια και ποιοί είναι υπεύθυνοι για το χάλι της οικονομίας και κοινωνίας μας…

Ας φροντίσει λοιπόν η κυβέρνηση και όσοι μας διοικούν εξ αποστάσεως να βρούνε τον χαμένο πλούτο τόσων ετων και να τον φέρουν πίσω όσο είναι νωρίς, αποδιδοντας τις ευθύνες εκει που αναλογούν, αρχής γενομένης από τη δεκαετία του ´80 και μετα και στη συνεχεια να ζητά από τους πολίτες αυτά τα απαράδεκτα και αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν αποδεδειγμένα στον αφανισμό μας..