Όταν οι σύγχρονοι τρομοκράτες αποφασίζουν να χτυπήσουν με εκρηκτικό μηχανισμό τα ελληνικά δικαστήρια τότε υπάρχει πρόβλημα σοβαρό. 

Για όσους εργάζονται στα κτίρια, για τους επισκέπτες, για τους δικηγόρους που περνούν την μιση τους ζωή σε αυτά, και ιδιαίτερα για το κύρος της Δικαιοσύνης και την ιδια τη Δημοκρατια. 

Η Δικαιοσύνη αποτελεί το ύστατο προπύργιο της Δημοκρατίας και την τελευταία ελπίδα του κάθε πολίτη. Κάθε προσπάθεια που πληγώνει την Θέμιδα, βάλει ευθέως εναντίον της κοινωνικής συνοχής. 

Κάθε πράξη βίας μέσα στα δικαστήρια, εκεί όπου ο πολιτισμός των ανθρώπων κατάφερε μέσα απο σκληρούς  αγώνες, να εδραιώσει την μέγιστη αξία της Δημοκρατίας, αυτή της απονομής του Δικαίου μέσα από παραδεκτούς κανόνες για όλους, πληγώνει σοβαρά τον ίδιο τον πολιτισμό μας, την ίδια την ύπαρξη μας ως σκεπτομενα άτομα μιας υγιούς κοινωνίας. 

Τα τυχόν λάθη κατά την απονομή της Δικαιοσύνης δεν αποτελούν δικαιολογία για βεβήλωση της ιερής της αποστολής. 

Ο αδέκαστος χαρακτήρας της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να πτοείται απο ενέργειες βίας αλλά και δεν πρέπει και να εφησυχάζει μπροστά στα κελεύσματα της κοινωνίας για  περισσότερη και ταχύτερη ευθυκρισία έναντι πάντων..

Θανάσης Παυλόπουλος