Οι εκλογές του ΔΣΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί αφορούν 25000 δικηγόρους και γιατί τα ζητήματα του κλάδου βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή της επαγγελματικής μας ιστορίας.

Παραδοσιακά οι υποψήφιοι είναι αρκετοί και με ιδιαίτερο σθένος και δυναμική υπερασπίζονται τις θέσεις και απόψεις τους.

Στις εκλογές αυτές όμως παρατηρείται μια περίεργη νευρικότητα από υποψήφιους διαφόρων συνδυασμών και αρκετά χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Η θέση του Συμβούλου, ακόμα και αυτη του Προέδρου δεν πρεπει να είναι αυτοσκοπός για κανέναν. Είναι ένα τιμητικό αξίωμα που ταιριάζει σε όσους έχουν ενδιαφέρον και αφοσίωση στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του σώματος και τίποτα παραπάνω.

Για κανέναν των υποψηφίων δεν θα κριθεί το μέλλον του ή η επαγγελματική και κοινωνική του επιβίωση από την εκλογή του. Όλοι θα είμαστε στις 9 Μαρτίου στις ίδιες αίθουσες των Δικαστηρίων και στα Γραφεία μας, εκλεγμένοι ή μη.

Ας κατεβούν λοιπόν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και ο προεκλογικός πυρετός και ας προσανατολιστουμε όλοι στην κατάθεση προτάσεων και απόψεων για όσα ζητήματα μας αφορούν με σύνεση και νηφαλιότητα.

Τις επόμενες ημέρες οι εκλογες αυτές δεν θα έχουν χαμένους και κερδισμένους αλλά συναδέλφους που μαζι θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για την ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ.

Θ.Π