20110518-001906.jpg

Δίκαια, η Τρόικα ή αλλιώς οι Δάνειες Δυνάμεις που τις ονομάζει ο πρωθυπουργός, ζητάνε συναίνεση, υποχώρηση, παράδοση, εκχώρηση, υποθήκευση, και όσα άλλα μέτρα δικαιούται νομότυπα ένας δανειστής να αξιώνει από τον οφειλέτη, ο οποίος ζει και αναπνέει με την χρηματική στήριξη του..

Και με το Νόμο, τα δανεικά πρέπει να επιστρέφονται και μάλιστα έντοκα και οι απαιτήσεις να εξοφλούνται, αλλιώς επέρχεται η πτώχευση, η κατάσχεση, ο πλειστηριασμός και ο μαρασμός..

Σε όλη τον κόσμο η Χώρα μας μοιάζει αναξιόπιστη και κακοπληρώτρια. Δείχνει αγνώμων στους πιστωτές της και αδιάφορη για τις επιπτώσεις της οικονομικής της κατάντιας.

Έτσι, κυβέρνηση και Τρόικα, ζητάνε να μειωθούν οι μισθοί και να καταργηθούν τα δώρα, να αυξηθούν οι φόροι και ο ΦΠΑ, να απολυθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, να πουληθεί η περιουσία του κράτους, ώστε να εξοικονομηθούν τα απαραίτητα κονδύλια που θα μας λυτρώσουν από τη διαφαινόμενη χρεωκοπία.

Με λίγα λόγια, ζητάνε να πληρώσει τα οφειλόμενα ο ελληνικός λαός. Με θυσίες και πόνο, κάθε νοικοκυρά και καθε συνταξιούχος, κάθε εργαζόμενος και κάθε επαγγελματίας, θα πρέπει να πεινάσει, να πονέσει, να περάσει κατάθλιψη και απογοήτευση, να ευτελισθεί και να απαξιωθεί.

Τα δανεικά όμως αυτά δεν τα χρωστάει ο κόσμος και δεν τα έφαγε ο λαός, δεν τα καρπώθηκε ο μεροκαματιάρης και δεν τα χάρηκε ο βιοπαλαιστής, που μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσε ανυποψίαστος για την οικονομική καταστροφή που ερχόταν.

Τα χρέη και οι οφειλές αυτής της χώρας ανήκουν σε όλους αυτούς που τα δημιούργησαν, τα διατήρησαν και τα πολλαπλασίασαν, αδιαφορώντας για το μέλλον και τις επιπτώσεις.

Ανήκουν σε όλους αυτούς που λάμβαναν με ελαφρή καρδιά τα διάφορα δάνεια δίχως πρόβλεψη αποπληρωμής τους.

Σε όσους υπέγραφαν και ανέθεταν τα δημόσια έργα με τιμημα 5-10-100 φορές επάνω για να πλουτίσουν οι εργολάβοι και οι μεσάζοντες.

Σε όσους μοίραζαν τα πακέτα της ευρωπαϊκής ενίσχυσης που έρχονταν από την ΕΟΚ σε ημέτερους, χωρις προοπτική ανάπτυξης.

Σε όσους διόριζαν αβέρτα και με κομματικά κριτήρια, εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε πολυτελείς θέσεις του Δημοσίου χωρις να έχουν ούτε καρέκλα να καθίσουν.

Τα χρέη ανήκουν σε όσους ουδέποτε συλλογίστηκαν το μέλλον αυτής της χώρας και ουδέποτε σκέφθηκαν να μετριάσουν τα δανεικά, να σταματήσουν το κλέψιμο, να στηρίξουν την αληθινή ανάπτυξη και παραγωγή.

Ανήκουν σε αυτούς που επέτρεπαν σε κάποιους πονηρούς να τσεπώνουν προμήθειες, μίζες και δωράκια, που επέτρεπαν σε κάποιους να πλουτίζουν από το χρηματιστήριο, τα ομόλογα, τις κρατικές συμβάσεις. Που επέτρεπαν τις επιχειρηματικές κομπίνες και τη διαπλοκή παντού.

Ανήκουν σε αυτούς που επέτρεψαν τη διαφθορά, ενίσχυσαν τη συναλλαγή και συμμετείχαν στο χρηματισμό, που δε σταμάτησαν την σπατάλη του κράτους και τον παράνομο πλουτισμό των βαρώνων, που ενδιαφέρονταν μόνο για την επανεκλογή τους, για τη δύναμη της εξουσίας και την διαιώνιση της πολιτικής τους ρίζας.

Όλοι αυτοί, όλα αυτά τα χρόνια είναι υπεύθυνοι για όλα τα χρέη της χώρας και αυτοί πρέπει να εξοφλήσουν πρώτα το μεριδιό τους.

Όλοι αυτοί οι βουλευτές και υπουργοί, οι διαχειριστές των κρατικών φορέων, οι δήθεν επιτυχημένοι δήμαρχοι και καρεκλοκένταυροι συνδικαλιστές, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους, τις πράξεις και παραλείψεις τους, την ευνοιοκρατία και την ένοχη σιωπή τους, επέτρεψαν να φτάσει η χώρα μας στο σημερινό τέλμα και στη δυσμένεια των υπολοίπων κρατών.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι πολιτικοί άρχοντες των προηγούμενων χρόνων, οι ίδιοι ή τα ευνοημένα τζάκια τους, απαράγραπτα και υποχρεωτικά, νόμιμα και ηθικά, οφείλουν να θέσουν τις αδικαιολόγητα υψηλές περιουσίες τους στην διάθεση των ταμειακών μας υποχρεώσεων, να παραιτηθούν όλων των προνομίων τους και να λαμβάνουν μόνο όσα χρειάζονται για την αξιοπρεπή
διαβίωσή τους.

Όχι ότι έτσι θα βρεθούν μονομιάς τα δισεκατομμύρια που μας λείπουν.

Αλλά έτσι θα καταλάβουν αυτοί που πέρασαν και θα παραδειγματίζονται όσοι θα έρθουν σε θέσεις εξουσίας, ότι καθε απόφαση, ενέργεια και υπογραφή τους οφείλει να στοχεύει στο κοινωνικό καλό με σύνεση και προσοχή και όχι στην δημόσια σπατάλη και υποθήκευση του μέλλοντος μας.

Και αφού πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο όσοι έβλαψαν τη χώρα μας, στη συνέχεια θα πληρώσει το δικό του μερίδιο και ο κάθε υπεύθυνος πολίτης, όχι όμως για λεφτά που έφαγε – γιατι δεν τα έφαγε – αλλά ως τιμωρία για τις επιλογές του σε πρόσωπα που δεν τίμησαν την θέση που τους εμπιστεύθηκε.-

ΘΠ