Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε επίσημα πλέον μετα απο επώδυνη κυοφορία 6 μηνών η κυβέρνηση, παραμένει καθαρά εισπρακτικό και διόλου ασφαλιστικά βιώσιμο και ανταποδοτικό. 

Συνδέει τις εισφορές με το εισόδημα με λανθασμένο τρόπο. Αυτό επιτρεπεται μονο για ελάφρυνση χαμηλών εισοδημάτων και όχι ως ουσιαστική  φορολόγηση.  

Πολλαπλασιάζει τις εισφορές στα υψηλά εισοδήματα χωρίς αύξηση αναλογικά της σύνταξης. 

Παρέχει εκπτώσεις υπό την μορφή δανείου και μάλιστα έντοκου που θα επιστραφεί έως την συνταξιοδότηση προφανώς απο την αύξηση της εργασίας προς τα ύστερα του βίου. 

Διπλασιάζει σχεδόν τις εισφορές μετα το 2021 καθιστώντας το μέλλον οδυνηρό αντί για ελπιδοφόρο. 

Ενοποιεί μη ομοειδή ταμεία με προφανή σκοπό να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά τους όπου χρειαστεί, λιγο πριν την εθνική πτώχευση. 

Και όλα αυτά εν μέσω βαθύτατης οικονομικής ύφεσης και κοινωνικής απελπισίας, παράγοντες που δεν ευνοούν την περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.  

Ειναι προφανές από την ταξική ανάλυση που επιχειρείται, οτι η κυβέρνηση προσπαθεί να περισώσει την εκλογική της πελατεία «πουλώντας το παραμύθι» οτι «θα τα παρει» απο τους έχοντες (γραβάτες) δικηγόρους και λοιπούς επαγγελματίες και δεν θα περικόψει περαιτέρω συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. 

Όμως το επικίνδυνο σφάλμα που διαπράττει δεν ειναι μονο η τοξική προσέγγιση του ζητήματος, αλλά η παντελής ανυπαρξία σχεδίου ανάπτυξης, εργασίας, επιχειρηματικότητας, ενίσχυσης της παραγωγής και του εμπορίου, με συνέπεια οποιοδήποτε σχέδιο και αν εχει, να ειναι προορισμένο να αποτύχει εξ ορισμού, αφού σε μια κατεστραμμένη οικονομία που εχει συρρικνωθεί τραγικά επι 6-7 χρονια, ΔΕΝ υπαρχει ουδεμία ελπίδα περαιτέρω είσπραξης με αύξηση φόρων, εισφορών και εν γενει υποχρεώσεων κατα των πολιτών, που καθίστανται αυτόματα δικαιολογημένα φοροφυγάδες και εισφοροδιαφευγοντες με χρήση ελαφρυντικών. 

Πολύ σύντομα όλοι οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί θα καταπέσουν και θα χαθούμε δια παντός στην κινούμενη άμμο της ύφεσης και πτώχευσης. 

Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ εχει αποτύχει πλήρως στην καθοδήγηση της χώρας με ασφάλεια και αξιοπιστία. Άτεχνα προσπαθεί να διασώσει οτι του εχει απομείνει σε αριστερή αξιοπρέπεια και κάποιους ψηφοφόρους διορισμένους όπου υπαρχει κενή θέση με τροπο μαλιστα επιδεικτικό και προσβλητικό για τον υπόλοιπο λαό που ματώνει. 

Τα παχιά προεκλογικά λόγια έχουν γίνει μαστίγιο που χτυπάει καθε μέρα ολοένα και περισσότερο στις πληγές του.  

Η αριστερή κουλτούρα και ευαισθησία σε κοινωνικά ζητήματα δεν φτάνει για να διαχειριστεί τα μείζονα προβλήματα μιας πτωχευμένης χώρας. 

Η ιδεοληψίες και ο λαϊκισμός ειναι κακός σύμβουλος όταν έχεις στα χέρια σου το τιμόνι μια χώρας σε κρίση. 

Χρειάζεται αποδοχή πολιτικής μεταρρυθμίσεων σε οικονομία και κοινωνία που ξεπερνάει τους ιδεολογικούς φράκτες αυτής της αριστεράς που όπου κυβέρνησε, απέτυχε. Κατέστρεψε ενα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας και έδιωξε οτι είχε απομείνει στη χώρα σε ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαιο. 

Χωρις υγιείς επιχειρήσεις και οργανωμένο σχέδιο εθνικής παραγωγής και ανάπτυξης με στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δίκαιους κανόνες φορολόγησης και ασφάλισης, δεν μπορουμε να μαζέψουμε τα χρέη μας. Και αυτοί που κυβερνάνε δεν μπορούν και δεν θέλουν να αποδεχθούν την αδυναμία τους. 

Ο διάδρομος προσγείωσης τελείωσε και ο γκρεμός πλησιάζει. Πριν την τελική καταστροφή ας παραδώσουν την διοίκηση της χώρας στην επόμενη κυβέρνηση που θα οφείλει να ξεπεράσει την κρίση με περισσότερη σοβαρότητα και αξιοπιστία. 

Καλή Ανάσταση !